Segueix-nos a les xarxes socials:

Un centenar de persones es concentren al Pla de Lledoners en suport als líders independentistes

Per altra banda, a les 20 h hi ha hagut diferents concentracions a les places d'arreu del territori català per manifestar el rebuig d'aquesta decisió

Els presos independentistes tornen a la presó de Lledoners

14

Òmnium Cultural ha convocat una concentració per rebutjar l'anul·lació del tercer grau dels set líders independentistes a Lledoners a les 18 h. Els presos que han arribat a quarts de vuit de la tarda, s'han mostrat resignats, però ferms amb la defensa de les seves idees. Tots a excepció de Rull, que és l'únic que no ha tornat perquè aquest dimarts ha estat operat quirúrgicament.

En la seva intervenció, des de les portes de Lledoners i només uns minuts abans d'entrar, Junqueras, Romeva, Turull, Forn, Sànchez i Cuixart han fet una crida a la persistència i a la unitat, i han assegurat que no renunciaran ni es mouran "un mil—límetre" dels seus ideals. Més d'un centenar de persones han mostrat el seu escalf als líders empresonats. També els principals dirigents polítics dels partits independentistes.

Els manifestants han mostrat pancartes d'Òmnium amb lemes com «Amnistia, fem-nos lliures» i s'ha muntat un escenari per poder-hi fer els parlaments.

Alguns dels rostres polítics que han assistit a la concentració és la cap de llista de la CUP-Guanyem, Dolors Sabater, el líder d'ERC, Pere Aragonès o la presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie , entre d'altres.

De forma simultània, l'Assemblea Nacional ha convocat a les 20 h a les places d'arreu de Catalunya diferents concentracions per manifestar el rebuig d'aquesta decisió. Una d'aquestes serà a l'avinguda Meridiana de Barcelona.

El jutjat de vigilància penitenciària ha retirat el tercer grau penitenciari als set presos independentistes de Lledoners, després que ho demanés la fiscalia. Inicialment no va suspendre cautelarment la semillibertat, com demanava el ministeri públic, però ara, analitzant el fons de la qüestió sí que l'ha anul·lat, segons han explicat a l'ACN fonts properes als polítics, que hauran de tornar aquest mateix dimarts a presó i no tornaran a sortir de moment.

Prem per veure més contingut per a tu