Els Mossos d'Esquadra han detingut els set presumptes assaltants d'un mas del Rubió, a l'Anoia, que van lligar, agredir i robar als ocupants de l'immoble. Després de l'assalt i quan els lladres encara estaven fugint, una de les víctimes va aconseguir deslligar-se i amb una arma llarga de la seva propietat va disparar contra el vehicle d'un dels assaltants, que va quedar detingut el mateix 1 de gener d'enguany, dia en què van tenir lloc els fets. Les altres sis detencions, però, no es van fer fins dilluns de la setmana passada.

Segons van informar ahir els Mossos d'Esquadra, el dia de Cap d'Any un grup de diverses persones van accedir per la força al mas i van immobilitzar i agredir violentament els seus ocupants, un home i una dona, als quals van obligar a obrir la caixa forta.

Els assaltants, després de sostreure els diners que hi havia a l'interior de la caixa forta i també diversos objectes de valor, van fugir del lloc ràpidament en diferents vehicles.

Tot i això, l'home va poder deslligar-se i amb una arma llarga de la seva propietat va disparar contra un dels vehicles dels assaltants, el qual només va poder continuar la marxa durant uns quilòmetres i va possibilitar que una patrulla dels Mossos d'Esquadra en detingués el conductor i únic ocupant. La resta d'assaltants al mas van aconseguir marxar del lloc.

Arran d'aquests fets, la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra va iniciar una investigació per tal d'identificar i detenir els autors del robatori. Fruit de les diferents indagacions policials, els Mossos d'Esquadra van poder identificar una part del grup de lladres, els quals integraven un grup criminal que dies després de l'assalt de Rubió també va protagonitzar diferents intents de robatoris violents, un dels quals a Sant Andreu de la Barca, al Baix Llobregat.

Davant d'aquests fets, dilluns de la setmana passada, el dia 15 de març, es va establir un operatiu policial que va permetre detenir altres sis membres del grup i realitzar l'entrada i perquisició als domicilis que els detinguts tenien a Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.

En aquests domicilis, els agents policials hi van localitzar una arma curta simulada i municions, així com també joies i altres objectes que vinculaven els diferents arrestats amb el robatori al mas del Rubió.

Els set arrestats van ingressar a presó després de passar a disposició judicial.

Segons ha pogut saber Regió7, el mas en qüestió és Ca l'Andreu, encara que ahir no va ser possible contactar amb les víctimes de l'assalt. Aquest mas està situat en un punt allunyat del nucli de Rubió i es troba en un punt proper al poble veí de Copons.