Una de les dues víctimes de la presumpta doble agressió sexual en un habitatge ocupat al carrer Hospital de Manresa va afirmar que va saltar per la finestra malgrat que «no sabia ni en quin pis estava, però era l'única manera que vaig veure per fugir».

La noia ho va dir en el judici que es va celebrar, ahir, a l'Audiència de Barcelona i en el qual ella i l'altra víctima van assegurar que els acusats les van intimidar amb un ganivet. Les joves, una de les quals tenia 15 anys, van explicar que es van conèixer amb els dos acusats la nit abans dels fets, que van consumir molt alcohol i que no recorden com van acabar al pis ocupat del número 15 del carrer Hospital de Manresa. Va ser allà on l'endemà a la tarda, el 9 de desembre, quan es van despertar, que les haurien obligat a mantenir relacions sexuals. «Em va dir que em faria un Pablo Escobar mentre sostenia un ganivet a la mà», va assegurar la menor d'edat. «Vaig tenir la sensació que abusarien de nosaltres i no ens deixarien lliures, que ens volien matar», va afegir l'altre. També van relatar que un dels acusats estava entre elles i la porta perquè no poguessin fugir i que els havien desaparegut els telèfons mòbils.

La menor va explicar que llavors els acusats se les van emportar cadascuna a un llit. Tot i que ella deia que volia marxar, no li va fer cas i la va penetrar. «Em va fer ferides a l'esquena i em va treure la roba per la força», va relatar. Al cap d'uns minuts va sentir com la seva amiga es llençava per la finestra. L'altra víctima va narrar que, després d'ensenyar-li el ganivet, l'altre acusat li va indicar que li fes una fel·lació. Després d'uns minuts, va explicar, ella li va dir que no es trobava bé i es va aixecar cap a la finestra. Va ser llavors que es va llençar. «Va ser l'única manera que vaig veure per fugir», va afirmar, tot reconeixent que no sabia ni en quin pis estava.

L'home que presumptament abusava de la menor va sortir a continuació del pis i ella darrera, mentre que l'altre s'hauria quedat dins. Un cop al carrer els veïns van alertar a la policia. A causa de la caiguda, la víctima es va fer una fractura al radi.

11 anys de presó

11 anys de presó La fiscalia demana per l'acusat d'agressió sexual a la menor d'edat 11 anys de presó i 10 anys de llibertat vigilada. També una multa de 900 euros per un delicte lleu de lesions. En concepte de responsabilitat civil exigeix una indemnització de 10.140 euros. Per a l'altre acusat demana 10 anys de presó i 10 de llibertat vigilada per agressió sexual; i un any més de presó per lesions. Pel que fa a la responsabilitat civil demana 12.220 euros.

Les dues acusacions particulars que representen les víctimes consideren que ha quedat provada l'agressió sexual i que hi va haver violència i intimidació. A més, assenyalen que els arguments que aquests van donar per negar els fets «no són creïbles». Demanen 12 anys de presó per a cadascun dels acusats i, en el cas del'agressor de la major d'edat, un any més pel delicte de lesions.

Les defenses dels acusats, en canvi, van demanar-ne l'absolució i van apel·lar a la falta de proves així com al fet que no es localitzés el presumpte ganivet amb el qual les haurien intimidat.

Un acusat nega els fets i l'altre assegura que van tenir relacions a canvi de diners

Els dos acusats, que estan en presó preventiva des del desembre del 2019, van defensar ahir la seva innocència durant la vista oral del judici. Un d'ells -l'acusat d'agredir sexualment la noia que va fugir del pis ocupat saltant per la finestra- va negar haver mantingut relacions sexuals amb cap de les dues joves i també va negar haver-les amenaçat amb un ganivet. Segons la seva versió, ell havia pres alcohol i es va quedar adormit fins que va sentir uns crits i es va despertar, tot caient del llit i donant-se un cop al cap amb la tauleta.

En canvi, l'acusat d'haver agredit sexualment a la jove de 15 anys sí que va admetre haver-hi mantingut relacions sexuals completes. En el seu cas, però, el processat va afirmar que aquestes relacions sexuals havien estat consentides i que la noia li havia demanat 50 euros a canvi. L'acusat també va assegurar que desconeixia l'edat de la menor i també haver exhibit cap ganivet per intimidar o amenaçar les víctimes. r.j. manresa