Les benzineres de la zona de la Pujada Roja i els Dolors de la Manresa estan en alerta per la proliferació de furts entre els seus clients els darrers dies. La forma d’actuar del lladre és gairebé sempre la mateixa: aprofita el moment en què el client és fora del vehicle, ja sigui omplint el dipòsit, rentant el cotxe o fent el pagament, per obrir la porta del copilot i sostreure la bossa de mà.

El dia més conflictiu va ser dissabte passat quan en poca estona es van cometre tres furts en estacions de servei diferents, totes a la zona dels Dolors

Els tres robatoris van tenir lloc cap a les nou del matí, amb poca estona de diferència i van ser a la benzinera del supermercat Bon Preu, a la Repsol i a la de Guissona, segons han explicat fonts dels Mossos d’Esquadra a Regió7. En un dels casos, la víctima no estava omplint el dipòsit sinó que rentava el vehicle. Hores després dels fets, els Mossos van localitzar i detenir el presumpte autor d’aquests furts. Es tracta d’un veí de Manresa de 32 anys i que va quedar en llibertat l’endemà després de passar a disposició judicial. Al detingut també se’l relaciona amb un furt i un intent de furt del 2 de juny que van tenir lloc a la benzinera de l’Esclat.

A més d’aquests cinc furts atribuïts a l’arrestat, els Mossos d’Esquadra han explicat que també es va denunciar un altre robatori d’aquest tipus l’1 de juliol a la benzinera de l’Esclat i un el 22 de juny a la BP de la carretera de Cardona. En aquests casos, ara per ara, no se n’ha pogut establir la presumpta autoria dels delictes.

Tancar el cotxeamb clau i controlar els objectes de valor

Davant de l’increment de furts a gasolineres de Manresa, per evitar ser-ne víctima, els Mossos d’Esquadra aconsellen tancar el cotxe amb clau i tenir controlats els objectes de valor mentre s’omple el dipòsit. I és que malgrat estar al mateix costat del cotxe es tracta de lladres que actuen amb molta rapidesa. A l’hora d’anar a pagar a la caixa, recomanen assegurar-se també que el vehicle queda tancat amb clau i no deixar pertinences valuoses al seu interior.