Segueix-nos a les xarxes socials:

Tanquen els accessos al parc de Montserrat per l’alt risc d’incendi

La mesura afecta l’entorn natural però no al santuari

Tanquen els accessos al parc de Montserrat per l’alt risc d’incendiArxiu/Oscar Bayona

Aquest dimarts es prohibirà l'accés al Parc Natural de Montserrat davant l'elevat risc d'incendi. Els cossos d'Agents Rurals i dels Mossos d'Esquadra faran controls als principals accessos al Parc Natural: Vinya Nova, Can Maçana, La Salut, Santa Cecília i l'aparcament del Bruc. Tampoc funcionarà el funicular de Sant Joan.

Per contra, sí que es podrà accedir al Monestir per carretera, aeri i cremallera, ja que l'accés al santuari funcionarà amb normalitat. Des d'aquí, però, no es podrà accedir ni a les Escales dels Pobres, ni als camins de Sant Miquel i la Santa Cova, que també estaran tancats.

Més enllà de Montserrat, a nivell català també es tancaran els accessos a altres parcs naturals on hi ha un elevat risc d’incendi. Es tracta del Cap de Creu, l’espai natural Protegit del Montmell-Marmellar i al Paratge Natural d’Ineterès Nacional de l’Albera.

Activat el Pla Alfa en nivell 3 a 60 municipis

A partir d’aquest dimarts, davant l’increment del risc d’incendi forestal amb l’entrada de vent i les humitats relatives baixes a conseqüència de les altes temperatures dels últims dies, demà dia 13 de juliol s’activarà el nivell 3 del Pla Alfa en 60 municipis de 8 comarques: 20 municipis de l’Alt Empordà, 9 de l’Anoia, 7 de l’Alt Penedès, 7 del Vallès Occidental, 6 del Bages, 6 del Baix Llobregat, 3 del Baix Penedès i 2 municipis de l’Alt Camp.

Prem per veure més contingut per a tu