L’empresari manresà Jordi Tuneu Valls va morir ahir en un accident laboral a l’antic centre comercial Punt de Trobada d’Andorra. Tuneu no va poder superar el traumatisme toràcic que va patir en caure-li a sobre una planxa de formigó. El manresà, que era resident al Principat d’Andorra, va ser rescatat en helicòpter del lloc on hi haver l’accident laboral perquè era de difícil accés i, posteriorment, va ser evacuat a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, a Andorra la Vella.

Avui partir de les 4 de la tarda es farà la vetlla a les sales comunals del Tanatori Nacional d’Andorra, i demà, a l’església de Sant Pere Màrtir d’Escaldes, on vivia l’empresari, acollirà la missa de comiat.

Testimonis de l’accident van explicar que l’enginyer estaria treballant o col·laborant amb altres operaris, en unes tasques que comportaven l’ús d’una serra hidràulica amb la qual tallava una biga plana. Segons fonts oficials del grup empresarial (Pyrénées) que reforma l’antic Punt de Trobada, «feia treballs de desmuntatge de les estructures de formigó i ferro a la part superior de l’immoble, per sobre de les caixes tècniques dels ascensors ubicades a la part sud de l’immoble».

Imatge dels bombers en el lloc de l'accident Eduard Ros | Altaveu

En la mateixa obra hi treballa un fill de la víctima, que de seguida va procedir a fer les maniobres i els primers auxilis al seu pare. Més enllà dels equips d’atenció sanitària, també de seguida tècnics d’obra i inspectors de treball s’hi van traslladar. Ara s’ha de comprovar si l s’ha posat en risc el conjunt de l’immoble, que des que es va tancar a l’activitat comercial ha experimentat un canvi important, essent desmantellat en gran mesura. 

Els especialistes de la policia i els pèrits i els inspectors de treball hauran d’aclarir com és que s’ha és que s’ha desprès el bloc de formigó que ha aixafat mortalment Tuneu. No hi ha cap testimoni directe, en principi, del moment exacte en què el mòdul de formigó s’ha desprès. 

La primera hipòtesi, segons fonts coneixedores dels treballs, és que s’estaven fent tasques de desmuntatge de les estructures de formigó i ferro a la part superior de l’immoble, per sobre de les caixes tècniques dels ascensors ubicades a la part sud de la construcció, i just abans de l’accident s’havia retirat un dels blocs.