Nombroses carreteres de la Catalunya Central suporten des d'aquest matí trànsit lent i retencions quilomètriques en l'operació sortida del pont de la Puríssima, que s'ha vist dificultada per diversos accidents a la xarxa viària.

A primera hora de la tarda, les principals retencions es mantenen a la C-16 al Berguedà, amb 11 quilòmetres de congestió entre Berga i Cercs en direcció túnel del Cadí. A mitja tarda, cap a les 18.30 h, la circulació s'ha restablert i les cues del matí ja s'havien descongestionat.

Accidents i cues matinals

Aquest matí, una de les vies que ha registrat una circulació més densa ha estat novament la C-16 entre Cal Rosal i Nou de Berguedà en direcció a Puigcerdà. A les 11.00 hores registrava fins a 13 quilòmetres de retencions a causa d'un accident sense ferits a la via.

Un altre accident també ha complicat la circulació a l'A-2 al seu pas pel Bruc.

A la C-55 un accident ha format cues de fins a tres quilòmetres a Sant Vicenç de Castellet (Bages), en direcció a Manresa.

El Servei Català de Trànsit també ha informat de retencions quilomètriques a la C-14 a Oliana en direcció a La Seu d'Urgell.

A més, a la C-17 s'ha registrat un quilòmetre de retencions a Malla en sentit nord.

Col·lapse en el primer dia de l'operació sortida

Un total de 463.851 vehicles han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona en l'operació sortida del pont de la Puríssima, entre les 15.00 hores d'ahir divendres i les 15.00 hores d'aquest dissabte, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). Es tracta del 95,64% del total de 485.000 vehicles previstos.