La Policia Local d’Igualada va fer, durant el 2021, un total de 157 proves d’alcoholèmia de les quals 119 van ser positives i 38 negatives, segons van explicar ahir la tinent d’alcalde i regidora de Governació de l’Ajuntament d’Igualada, Carlota Carner.

Segons va detallar la regidora, de les 119 proves positives, 68 van comportar denuncies administratives, 45 van comportar l’inici de diligències penals per delicte contra la seguretat vial, ja que es va sobrepassar el nivell dels 0,6 mg/l per aire i sis van derivar en diligències penals ja que els conductors es van negar sotmetre’s a la prova.

Carner va posar en valor la feina de la Policia Local per vetllar per la seguretat viària amb aquests controls «que es faran de manera preventiva i també reactiva quan es detecta que algun cotxe fa alguna infracció viària».

Carner va avançar que la intenció és seguir amb aquests controls aquest any, de fet, ha explicat que aquest darrer cap de setmana s’han fet 6 controls d’alcoholèmia amb resultat positiu i s’han fet dues detencions.

La regidora també va explicar que aquest passat cap de setmana s’ha fet un reforç especial en el servei de la Policia Local ja que va ser el primer sense toc de queda. Carner ha explicat que s’ha fet «molta tasca preventiva: avançant-nos a possibles botellots que no s’han realitzat, tenint controlades les zones del Parc Central, carrer de Carles Riba i la zona de l’Infint i l’ermita».