Era fosc, s’acostava mitjanit i, tot i que alguns ja eren dormint, encara hi havia veïns que estaven desperts. A molts d’ells els va sorprendre un fort cop i quan van sortir al balcó a veure què havia passat es van trobar amb una escena molt dura, una nena de tres anys s’acabava de precipitar des d’un cinquè pis. «La mare cridava», recorda una parella que viu en un àtic del número 37 i que ha obert les portes de casa seva perquè aquest diari veiés des d’on havia caigut la petita.

La menor, que viu en un quart de la carretera del Pont de Vilomara, es va desplaçar tres edificis, del número 47-49 al 39, a través dels terrats i les teulades fins a arribar al punt des d'on van caure.

«Estàvem mirant la televisió, es va sentir un cop i vam sortir al balcó a veure què havia passat. Al carrer vam veure una nena estirada a terra i, al costat, la seva mare cridant», ha relatat la parella. Segons han informat aquest dimecres fonts de l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona, la petita segueix en estat crític.

«Una noia que deia que venia de treballar va ser qui ho va veure tot des de la cruïlla de l’avinguda Bertrand i Serra i va trucar a emergències», asseguren. «Semblava impossible que hagués caigut des del cinquè pis».

Un altre testimoni relatava que no va sentir res fins que el soroll de les sirenes el van alertar. Ell va ser qui va captar les imatges dels serveis d’emergència atenent la nena i la seva mare al mateix lloc dels fets. L’home també va explicar que havia vist la nena algunes vegades al carrer.

Imatge des d'un balcó del bloc on va caure la nena de 3 anys a la carretera del Pont de Vilomara de Manresa Arxiu particular

Forces veïns van escoltar el soroll de la caiguda i van presenciar els moments posteriors a l’accident. Els balcons es van omplir de persones mirant fins que tots els serveis d’emergència van marxar gairebé a la una de la matinada. Ahir al matí, al carrer regnava l’interès per saber què feia la nena al terrat a aquelles hores de la nit.