Un jove independentista ha acceptat aquest dilluns tres anys i quatre mesos de presó, que se suspendran, per buidar un extintor davant dels Mossos d'Esquadra en els aldarulls a l'aeroport del Prat després de la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O l'octubre del 2019. La fiscalia inicialment li demanava fins a nou anys de presó, petició que ha rebaixat a gairebé un terç, a més d'una multa de 1.400 euros i un curs de formació, cosa que la defensa ha acabat acceptant en la vista oral celebrada a l'Audiència de Barcelona.

Segons el relat de la fiscalia acceptat per la defensa, cap a les 5 de la tarda del 14 d'octubre el jove era al vestíbul de la T-1 al qual s'accedeix des de l'andana de la parada del metro. Unes 200 persones intentaven accedir a la terminal per paralitzar l'operativa de l'aeroport i no feien cas de les ordres policials d'abandonar la infraestructura. Es va paralitzar el servei de metro i es va bloquejar el pas dels passatgers, cosa que va causar un cert caos a la terminal.

Agents de la Brimo dels Mossos van formar dues línies policials, esquena contra esquena i separades uns dos metres cadascuna, per controlar els manifestants que arribaven des del metro i els que arribaven des de la parada de l'Aerobús. L'acusat era davant d'aquesta última línia policial i anava tapat amb un casc integral de moto. Va agafar un extintor penjat en una columna del vestíbul i el va buidar dirigint-lo a la cara dels agents durant uns segons. Després va llençar l'extintor cap als policies, i la bombona va caure entre les dues línies d'antiavalots.