Segueix-nos a les xarxes socials:

La dona que ha trobat el nen abandonat a Barcelona: «Em pensava que era un nino, però ha mogut els ulls»

Ana Edilia, una dona que sortia a treballar, ha trobat el nounat davant el portal de casa seva, es l’ha posat a la falda i ha esperat els Mossos

La dona que ha trobat el nen abandonat a Barcelona: «Em pensava que era un nino, però ha mogut els ulls»EPC

Ana Edilia, una veïna de nacionalitat colombiana que viu a Barcelona i que treballa netejant cases, sortia aquest dimarts a les 06.45 hores del matí de casa seva, al carrer Begur del barri de Sants. A la vorera del davant, al costat de l’entrada d’una entitat social tancada, ha topat amb un home d’accent «peruà o equatorià» que assenyalava una bossa fosca: «És un nen». 

La dona, sense deixar de mirar aquell home que sostenia un telèfon mòbil, s’ha acostat a mirar l’interior de la bossa. «Em pensava que era un ninotet», admet quan ha vist el nadó. «I pensava que l’home devia estar borratxo», afegeix també. Però llavors: «El nadó ha mogut els ulls i el caparró». Abans que sabés com reaccionar, l’home li ha mostrat la pantalla del seu telèfon, estava trucant al 112 i, a continuació, li ha demanat que ella es quedés amb el nadó perquè ell arribava tard a la feina.

Ana Edilia explica que ha acceptat quedar-se amb el nadó i també ella ha trucat pel seu compte al 112, on li han confirmat que una patrulla dels Mossos d’Esquadra i una ambulància ja estaven de camí. «Mentre esperava, me l’he posat a falda. Per si tenia fred, perquè estava plovisquejant. Li ha caigut el xumet i l’hi he tornat a posar. Però estava tranquil, calentó, no plorava. L’havien deixat calentó», explica. Dins de la bossa, hi havia una manta que abrigava. 

Al cap de tres o quatre minuts, ha arribat la patrulla dels Mossos i l’ambulància. El nadó, d’entre un i dos mesos de vida, ha sigut traslladat a l’Hospital Sant Joan de Déu i està fora de perill. La policia catalana ha obert una investigació per descobrir qui ha abandonat aquest nadó al carrer en una de les nits més fredes de l’any.

Prem per veure més contingut per a tu