Segueix-nos a les xarxes socials:

Detingut a Alemanya un pres que va fugir durant una visita a l'hospital de Manresa

L'home està pendent de ser jutjat per cinc robatoris violents al Bages

Detingut a Alemanya un pres que va fugir durant una visita a l'hospital de ManresaMossos d'Esquadra

El Grup de Recerca Activa de Fugitius (GRAF) dels Mossos, adscrits a la Unitat d’Entorn Penitenciari, han detingut, el col·laboració amb la policia alemanya, un home de 29 anys que havia estat ingressat provisionalment al Centre Penitenciari de Lledoners a l’espera de judici per cinc robatoris violents al Bages. El pres havia fugit durant un trasllat a l’Hospital General de Manresa a l'octubre del 2021 per tenir l’espatlla dislocada. El passat 2 de març va entrar en vigor l’OEDE i l’equip de Recerca de Fugitius Especials alemany, juntament amb un equip especial de l’Oficina Federal d’Investigació Alemanya, van detenir el fugitiu a la ciutat germànica de Mönchengladbach.

L'intern de Lledoners es trobava ingressat en situació preventiva a l’espera de ser jutjat per cinc robatoris amb violència i intimidació a establiments de perfumeria i neteja, ubicats a la comarca del Bages. Segons els Mossos, a l'octubre del 2021, després de ser assistit, va aconseguir fugir de la custòdia policial i va marxar del centre mèdic sense poder ser interceptat pels agents que el vigilaven. En aquell moment, un dels policies va resultar lesionat, i el posterior dispositiu policial per localitzar-lo no va servir per localitzar-lo.

Els investigadors van saber que l'home va aconseguir marxar de Catalunya amb destí Bèlgica, tot i que no va poder arrelar i va traslladar-se a Alemanya, on té familiars. Sabent que es trobava a Alemanya, es van activar tots els mecanismes de coordinació interpolicial i es va iniciar una investigació conjunta per localitzar-lo. Fruit de les gestions es va ubicar el fugitiu a l’estat de Renania del Nord-Westfalia. Paral·lelament, els investigadors van iniciar els tràmits per sol·licitar que el Jutjat d’Instrucció de Manresa emetés una Ordre Europea de Detenció i Entrega que facultés a les autoritats alemanyes a dur a terme la detenció.

A hores d’ara, el detingut es troba ingressat provisionalment en un centre penitenciari alemany, a l’espera de ser extradit i reingressat al centre penitenciari Lledoners de forma provisional, fins que sigui citat per comparèixer davant les autoritats judicials per ser jutjat pels delictes comesos al Bages.

Prem per veure més contingut per a tu