Segueix-nos a les xarxes socials:

Cuina italiana

Remullar amb aigua freda la pasta? NO!

Aquest és un dels grans errors quan fem espaguetis o macarrons. Vols saber per què?

Remullar amb aigua freda la pasta? NO!

La cuina italiana i l’elaboració de la pasta són tot un art que no tothom aconsegueix dur a la pràctica amb èxit. Ens proposem fer un bon pesto, una carbonara... i el resultat pot no ser l'esperat. Evitar alguns errors de principiant i utilitzar els ingredients adequats són un primer pas per sortir triomfadors del repte.

Remullar amb aigua freda la pasta després de coure-la és una del grans despropòsits que se sol fer. Tot i que es tracti d’una solució aparentment lògica per refredar la pasta abans d’afegir-hi les salses, aquest pas és innecessari i contraproduent.

Per què?

El control dels temps de cocció a la cuina és una tasca complicada, i per això de vegades és inviable coordinar la preparació d’un plat i la dels seus complements. I això passa sovint en l’elaboració de receptes de pasta, que moltes vegades està llesta abans que la salsa. Per aquesta raó, alguns opten per abocar aigua freda sobre la pasta per mirar d’evitar que aquesta s’enganxi o es passi del punt de cocció durant l’espera.

Ara bé, aquest gest, el de remullar la pasta amb aigua freda provoca que la salsa no s’hi adhereixi com cal, perquè la pasta queda més relliscosa, a més que també perd porositat i textura.

Així, doncs, tot i que pugui semblar una solució fàcil i eficient, es tracta en realitat d’un error fatal per al resultat final del plat.

Prem per veure més contingut per a tu