Segueix-nos a les xarxes socials:

Els 7 consells per netejar correctament els xampinyons

Cuinar aquests fongs pot ser difícil si no saps com fer-ho 

Descobrir la tècnica perfecta pot fer que en gaudeixis més i sense menjar-te brutícia

Els 7 consells per netejar correctament els xampinyonsstockking

Aconseguir que els nostres xampinyons quedin en perfectes condicions pel seu consum és una tasca difícil, ja que l'excés de terra, pols i brutícia pot fer que ens passi per alt algun punt i que ens acabem menjant una mica de sorra, pols, etc. Per evitar aquest mal sabor de boca, avui us ensenyarem com netejar-los al detall, aconseguint un xampinyó perfecte pel consum.

És important tenir present que, tot i eliminar la brutícia, pot haver-hi certs residus que quedin adherits a la superfície i que no ens n'adonem. Però, tal com us hem dit, tranquils: ara us expliquem pas a pas com aconseguir que això no us torni a succeir.

Els xampinyons són uns ingredients versàtils i deliciosos que s'utilitzen en una varietat de plats, des d'amanides fins a guisats i saltats. Aprendre a netejar-los correctament us ajudarà a gaudir del seu sabor i qualitat en els vostres àpats. En aquest article, explorarem diversos mètodes per netejar xampinyons de manera eficaç.

Com netejar xampinyons

1. Selecciona xampinyons frescos:

Abans de netejar els xampinyons, és important seleccionar exemplars frescos i de bona qualitat. Busca xampinyons que tinguin un color uniforme, sense taques ni marques, i que estiguin ferms al tacte. Evita els xampinyons que tinguin signes de descomposició o que estiguin visiblement pansits.

2. Prepara els xampinyons:

Abans de netejar els xampinyons, és recomanable preparar-los adequadament. Retira qualsevol residu de terra o brutícia visible dels xampinyons utilitzant un raspall de cuina o un drap net i sec. Evita submergir els xampinyons en aigua, ja que això pot fer que absorbeixin massa humitat i afectar-ne la textura durant la cocció.

3. Esbandida sota aigua freda:

Si els xampinyons estan especialment bruts o tenen restes de terra adherides, pots esbandir-los breument sota aigua freda corrent. No obstant això, és important fer-ho ràpidament i amb compte per evitar que els xampinyons absorbeixin massa humitat. No submergeixis els xampinyons en aigua ni els remulls durant molt de temps.

4. Fes servir un drap humit:

Una manera efectiva de netejar xampinyons és utilitzar un drap humit o un tovalló de paper. Passa el drap humit suaument sobre la superfície dels xampinyons per eliminar qualsevol brutícia o residu restant. Evita fregar massa fort per no fer malbé la pell delicada dels xampinyons.

Els millors consells per deixar els xampinyons ben nets

5. Elimina l'excés d'humitat:

Després de netejar els xampinyons, cal eliminar l'excés d'humitat abans de cuinar-los. Pots fer-ho col·locant els xampinyons sobre un tovalló de paper o un drap net i sec i, deixant-los reposar durant uns minuts perquè absorbeixin la humitat. També pots assecar suaument els xampinyons amb paper de cuina o una tovallola neta.

6. Treu la tija i les impureses:

Algunes persones prefereixen treure les tiges dels xampinyons abans de cuinar-los, ja que tendeixen a absorbir més humitat que la resta del fong. Per fer-ho, simplement gira suaument la tija per separar-lo del cos del xampinyó. També pots utilitzar un ganivet esmolat per tallar les tiges si ho prefereixes. A més, verifica la part interior del xampinyó a la recerca d'impureses o residus i retira'ls si cal.

7. Emmagatzematge adequat:

Després de netejar els xampinyons, és important emmagatzemar-los adequadament per mantenir la seva frescor i qualitat.Guarda els xampinyons nets i secs en una bossa de plàstic o recipient hermètic a la nevera. Evita rentar els xampinyons abans de guardar-los, ja que això pot accelerar-ne el deteriorament. És millor rentar-los just abans de fer-los servir.

@casanovacooks ¿Como limpiar champiñones? Aqui te dejo dos opciones para limpiar hongos, nonte recomiendo en agua ya que cambia su sabor/textura, pero depende de cada quien. Tenía una chef que me decia que preferia que no supieran a nada a que tuvieran tierra, yo prefiero un poco de tierra a nada de sabor 🤷🏼‍♀️ #tipsdecocina#champiñones#cocina#casanovacooks♬ Harry Potter - Movie Magic And His Solid Gold Soundtracks

Netejar xampinyons adequadament és fonamental per garantir que mantinguin el sabor i la textura òptims durant la cocció. En seguir aquests consells i tècniques, podràs gaudir de xampinyons frescos i deliciosos als teus plats preferits. Recorda seleccionar xampinyons frescos de bona qualitat, preparar-los adequadament i evitar que absorbeixin massa humitat durant el procés de neteja.

Prem per veure més contingut per a tu