Els 7 consells per netejar correctament els xampinyons

Cuinar aquests fongs pot ser difícil si no saps com fer-ho 

Descobrir la tècnica perfecta pot fer que en gaudeixis més i sense menjar-te brutícia

Descobreix com netejar els xampinyons i deixar-los sense una resta de brutícia

Descobreix com netejar els xampinyons i deixar-los sense una resta de brutícia / stockking

Mati Sirvent

Aconseguir que els nostres xampinyons quedin en perfectes condicions pel seu consum és una tasca difícil, ja que l'excés de terra, pols i brutícia pot fer que ens passi per alt algun punt i que ens acabem menjant una mica de sorra, pols, etc. Per evitar aquest mal sabor de boca, avui us ensenyarem com netejar-los al detall, aconseguint un xampinyó perfecte pel consum.

És important tenir present que, tot i eliminar la brutícia, pot haver-hi certs residus que quedin adherits a la superfície i que no ens n'adonem. Però, tal com us hem dit, tranquils: ara us expliquem pas a pas com aconseguir que això no us torni a succeir.

Els xampinyons són uns ingredients versàtils i deliciosos que s'utilitzen en una varietat de plats, des d'amanides fins a guisats i saltats. Aprendre a netejar-los correctament us ajudarà a gaudir del seu sabor i qualitat en els vostres àpats. En aquest article, explorarem diversos mètodes per netejar xampinyons de manera eficaç.

Com netejar xampinyons

1. Selecciona xampinyons frescos:

Abans de netejar els xampinyons, és important seleccionar exemplars frescos i de bona qualitat. Busca xampinyons que tinguin un color uniforme, sense taques ni marques, i que estiguin ferms al tacte. Evita els xampinyons que tinguin signes de descomposició o que estiguin visiblement pansits.

2. Prepara els xampinyons:

Abans de netejar els xampinyons, és recomanable preparar-los adequadament. Retira qualsevol residu de terra o brutícia visible dels xampinyons utilitzant un raspall de cuina o un drap net i sec. Evita submergir els xampinyons en aigua, ja que això pot fer que absorbeixin massa humitat i afectar-ne la textura durant la cocció.

3. Esbandida sota aigua freda:

Si els xampinyons estan especialment bruts o tenen restes de terra adherides, pots esbandir-los breument sota aigua freda corrent. No obstant això, és important fer-ho ràpidament i amb compte per evitar que els xampinyons absorbeixin massa humitat. No submergeixis els xampinyons en aigua ni els remulls durant molt de temps.

4. Fes servir un drap humit:

Una manera efectiva de netejar xampinyons és utilitzar un drap humit o un tovalló de paper. Passa el drap humit suaument sobre la superfície dels xampinyons per eliminar qualsevol brutícia o residu restant. Evita fregar massa fort per no fer malbé la pell delicada dels xampinyons.

Els millors consells per deixar els xampinyons ben nets

Els millors consells per deixar els xampinyons ben nets / freepik

5. Elimina l'excés d'humitat:

Després de netejar els xampinyons, cal eliminar l'excés d'humitat abans de cuinar-los. Pots fer-ho col·locant els xampinyons sobre un tovalló de paper o un drap net i sec i, deixant-los reposar durant uns minuts perquè absorbeixin la humitat. També pots assecar suaument els xampinyons amb paper de cuina o una tovallola neta.

6. Treu la tija i les impureses:

Algunes persones prefereixen treure les tiges dels xampinyons abans de cuinar-los, ja que tendeixen a absorbir més humitat que la resta del fong. Per fer-ho, simplement gira suaument la tija per separar-lo del cos del xampinyó. També pots utilitzar un ganivet esmolat per tallar les tiges si ho prefereixes. A més, verifica la part interior del xampinyó a la recerca d'impureses o residus i retira'ls si cal.

7. Emmagatzematge adequat:

Després de netejar els xampinyons, és important emmagatzemar-los adequadament per mantenir la seva frescor i qualitat. Guarda els xampinyons nets i secs en una bossa de plàstic o recipient hermètic a la nevera. Evita rentar els xampinyons abans de guardar-los, ja que això pot accelerar-ne el deteriorament. És millor rentar-los just abans de fer-los servir.

@casanovacooks ¿Como limpiar champiñones? Aqui te dejo dos opciones para limpiar hongos, nonte recomiendo en agua ya que cambia su sabor/textura, pero depende de cada quien. Tenía una chef que me decia que preferia que no supieran a nada a que tuvieran tierra, yo prefiero un poco de tierra a nada de sabor 🤷🏼‍♀️ #tipsdecocina #champiñones #cocina #casanovacooks ♬ Harry Potter - Movie Magic And His Solid Gold Soundtracks

Netejar xampinyons adequadament és fonamental per garantir que mantinguin el sabor i la textura òptims durant la cocció. En seguir aquests consells i tècniques, podràs gaudir de xampinyons frescos i deliciosos als teus plats preferits. Recorda seleccionar xampinyons frescos de bona qualitat, preparar-los adequadament i evitar que absorbeixin massa humitat durant el procés de neteja.