Cuinar amb la porta oberta del forn és factible!

El simple gest que farà que la temperatura durant el cuinat sigui constant

Forn

Forn

Iñaki Sarrió

Ja sigui per cuinar una carn rostida, pizzes, o gratinar, el forn és un dels electrodomèstics que permet cuinar de manera ràpida i senzilla. Altres decideixen fer-lo servir, fins i tot, per escalfar els plats i no utilitzar el microones.

Aquest electrodomèstic ens ofereix una gran varietat d'opcions per cuinar els nostres plats, gràcies a les diverses funcions que té: ventiladors, grill, forn de microones o steakgrill. Aquestes funcions ens permeten utilitzar el forn de diferents maneres, i la que t'explicarem a continuació, et sorprendrà.

Cuinar amb la porta del forn oberta

En fer servir el grill del forn, els aliments es cuinen amb la calor radiant que es produeix per la font situada damunt dels aliments. D'aquesta manera l'aliment es rosteix i el resultat serà semblant al de l'aliment cuinat a la brasa. En desprendre una calor ràpida i potent, es recomana cuinar talls tendres de carn o peix i fondre el formatge dels plats, donant un resultat sucós i amb un color daurat.

Quan s'utilitza el grill, molts aparells es paren quan arriben a la temperatura indicada, tornant a escalfar-se quan la temperatura baixa. El problema és que els aliments es queden cuinant-se amb la seva pròpia calor. Això es pot evitar deixant la porta del forn lleugerament oberta, perquè el forn mai no arribi a la temperatura establerta i així els aliments realment es cuinin sota el grill.

Sembla contradictori, però al forn de casa es pot cuinar amb la porta oberta i no es perdrà temperatura a l'interior.