Sultan Kosen, que amb una alçada de 2,47 metres es va convertir el 2010 en l'home més alt del món, ha deixat de créixer després de sotmetre's a un tractament per a això, va informar ahir el Centre Mèdic de la Universitat de Virginia.

El turc Kosen, reconegut com l'home més alt del món en l'edició dels rècord Guinness 2010, va visitar per primera vegada la universitat a Charlottsville, Virginia, el maig del 2010, per iniciar el tractament dirigit per l'endocrinòloga Mary Lee Vance.

L'home pateix acromegàlia, un trastorn causat habitualment per un tumor a la glàndula pituïtària que exacerba la producció de l'hormona del creixement i que pot portar al gegantisme si el trastorn té lloc abans de la pubertat. La condició pot causar una àmplia gamma de problemes de salut.

"El seu esquelet, senzillament, no el pot sostenir", va explicar Vance, que va posar Kosen sota tractament amb un nou medicament que podria controlar la producció de l'hormona del creixement.

Atès que el tumor a la pituïtària de Kosen s'havia propagat a àrees del seu cervell en les quals no es podia realitzar una cirurgia tradicional, el neurocirurgià Jason Sheehan va efectuar una radiocirurgia amb raigs gamma l'agost del 2010. Aquest procediment no invasiu dirigeix feixos de radiació concentrada a un punt específic en el cos del pacient. Segons l'informe de la Universitat de Virginia, fa tres mesos els metges de Kosen a Turquia van dir que el seu pacient havia deixat de créixer.