Una parella resident al País Basc van fer tres dies de vaga de fam a l'aeroport de Montevideo, capital de l'Uruguai, després de perdre el vol que els havia de traslladar a Espanya, per exigir una solució que finalment es va concretar ahir.

La uruguaiana Estela Rodrí-guez i l'espanyol Ángel Sarabia van arribar fa un mes a Uruguai per visitar familiars i casar-se. La seva previsió era la de tornar a territori espanyol divendres passat, prèvia escala a Brasil, però aparentment per un descuit van perdre el vol, encara que van arribar fins i tot a facturar el seu equipatge, que després va ser retirat de l'avió.

Molestos per la situació, la parella va decidir acampar a l'interior de l'aeroport de Montevideo i va col·locar cartells reclamant una solució a les autoritats de la companyia uruguaiana Pluna, que havia de traslladar-los a Brasil, i d'Air France, encarregada del trajecte cap a Europa.

Durant el cap de setmana, la parella va iniciar una vaga de fam i només va ingerir aigua per donar més força al seu reclam, segons han explicat a mitjans locals.