Alguns temples budistes de Japó han estat criticats per oferir un servei que consisteix a rebre per correu les cendres d'un difunt perquè siguin "enterrades". Aquest mètode, que es publicita a Internet com a senzill i barat, està sent motiu d'un enfrontament legal entre els responsables dels temples i les autoritats locals, que en principi ho prohibeixen, segons va informar ahir el diari Asahi.

El temple de Nyubutsuji, a la localitat d'Iyo (sud del Japó), ofereix aquesta solució des del 2011 per 55.000 iens (380 euros) i inclou l'emmagatzematge de les cendres durant 50 anys.

D'acord amb els responsables d'aquest temple, la majoria de les 500 persones que han sol·licitat aquest sistema són dones divorciades que s'han vist en la situació d'haver de fer-se càrrec de les cendres dels seus exmarits.

"No volen implicar-se i tampoc no volen gastar-se molts diners, però els fa sentir-se bé que les restes estiguin ben cuidades pel temple", explica Kosho Yamada, un dels monjos de Nyubutsuji.

Les autoritats d'Iyo, no obstant això, no accepten que persones que no siguin feligresos habituals tinguin un lloc en el temple, i acusen els monjos de mercantilisme per oferir-ho com un servei econòmic.