El Consorci del Bages per a la Gestió de Residus ha posat en marxa una ampliació de les parades de les deixalleries mòbils per apropar-les a les escoles i, d'aquesta manera, intentar facilitar a les famílies que utilitzin aquest servei.

Després d'una prova pilot que es va portar a terme a final de l'any passat, aquest 2014 es va iniciar amb el nou calendari de parades que porta la mòbil fins a la porta de 6 escoles de Manresa i d'una quarantena de centres de 26 municipis de la comarca, en horaris d'entrada o sortida dels alumnes. En el primer mes de funcionament, entre gener i febrer, la mòbil ha rebut unes 400 aportacions de residus en aquestes noves parades.

A cada municipi, es va distribuir un fullet en què s'informa la ciutadania dels nous horaris i ubicacions de la mòbil. Aquesta informació també es pot consultar a través del web consorcidelbages.cat (a l'apartat Deixalleries del Bages).

Les deixalleries mòbils són furgonetes que recorren diferents punts de la comarca i que recullen residus de mida petita que no poden anar als contenidors de recollida selectiva ni als d'escombraries.

Alguns dels residus que s'hi poden portar són: ferralla i electrodomèstics de petit format, bateries i cables elèctrics, ampolles de cava, bombetes de baix consum i fluorescents, oli vegetal, piles, radiografies, roba, tòners, coles, dissolvents, pintures, vernissos i esprais, càpsules de cafè, CD o DVD, entre altres.