L'aplicació de missatgeria instantània WhatsApp va caure ahir passades les set de la tarda, i va deixar milions d'usuaris de tot el món sense servei. L'incident arribava només tres dies després que s'anunciés la multimilionària venda d'aquesta empresa a Facebook, una operació taxada en 13.000 milions d'euros.

La caiguda del servei, un inconvenient que els abonats han hagut de patir en diverses ocasions en els últims mesos, tot i que mai amb la intensitat d'ahir, va indignar els usuaris, que van omplir les xarxes socials de comentaris i queixes. L'incident, que no s'havia resolt a l'hora de tancar edició, va ser trending topic a Twitter.

La caiguda de WhatsApp va coincidir amb la de Telegram, el servei de missatgeria instantània que s'estava postulant com a l'alternativa més ferma a WhatsApp. L'allau de peticions de descàrrega de Telegram després de la fallada de WhatsApp hauria estat el motiu de la caiguda de Telegram.

Ahir al vespre es desconeixien les causes oficials de la caiguda de WhatsApp, tot i que s'apuntava com la seva causa l'increment de peticions de descàrrega sobretot als Estats Units després de l'anunci de compra per part de la xarxa social de Mark Zuckerberg. Per part de WhatsApp, es va donar un concís comunicat oficial, en què l'empresa deia sentir les molèsties i assegurava estar treballant en la resolució dels problemes tècnics.

Segons fonts properes a WhatsApp, Jan Koum, cofundador i conseller delegat de l'empresa de missatgeria instantània, que ja era ahir a Barcelona per participar, a partir de dilluns, en el Mobile World Congress, va abandonar el sopar que mantenia amb diversos treballadors de l'empresa per intentar resoldre personalment el problema.