Un grup de persones que han tingut vinculació amb el Peguera de Manresa han creat l'Associació d'Amigues i Amics de l'Institut Lluís de Peguera amb la voluntat d'esdevenir un nou espai de cultura i de coneixement de la ciutat.

La idea de crear una entitat de perfil ciutadà al voltant de l'històric centre educatiu inaugurat l'octubre de l'any 1927 va sorgir ara fa un any per part de diferents persones interessades en l'institut i, alhora, en l'educació del segle XXI. Expliquen que "molts manresans i manresanes s'han fet grans entre les seves parets. Hi han deixat vivències i records. La nostra idea és, en certa manera, donar continuïtat al centre quan ja en som fora. Aprofitant, per una banda, el seu potencial, i aportant, per l'altra, l'experiència del camí fet en la vida de cadascú de nosaltres".

A banda de protegir, promocionar i difondre el Peguera, la nova entitat, que es va presentar ahir al migdia, es proposa promoure activitats acadèmiques, culturals i científiques que el converteixin en un punt de trobada. Iniciatives que sempre es coordinaran amb la direcció i amb l'AMPA de l'institut. Algunes de les fites concretes que s'ha fixat l'associació són: fomentar la vinculació del Peguera amb antic alumnat, professorat i amics mitjançant activitats i serveis d'interès; esdevenir un pont entre els àmbits acadèmic i professional dels seus membres i l'alumnat del centre; col·laborar amb l'AMPA de l'institut en tot allò que ambdues parts considerin; i constituir una bossa de persones col·laboradores en les diferents necessitats que l'institut pugui tenir, tant des d'un punt de vista cultural i lúdic com material.

L'associació anima les persones amigues del Peguera a fer-se sòcies de l'entitat i a col·laborar i participar en les diferents activitats que s'organitzin. El correu de contacte és: amicsdelpeguera@gmail.com