Segueix-nos a les xarxes socials:

Catalunya implanta el marcapassos més petit del món

L'Hospital Clínic de Barcelona ha implantat en quatre pacients del centre el marcapassos més petit del món, una nova eina que redueix sensiblement la mida de l'aparell tradicional, i que es limita a una càpsula de la mida d'una moneda d'un euro, de 24 mil·límetres de diàmetre. El centre barceloní és un dels deu escollits en el món, i l'únic a Espanya, per implantar en fase inicial l'anomenat Micra, un nou dispositiu que, sense utilitzar cables i sense necessitat de cirurgia, permet un implant mínimament invasiu.

El nou marcapassos, que té una vida útil estimada d'uns deu anys, permetrà intervenir d'urgència els pacients per implantar-los un dispositiu definitiu i requerirà menys coneixements per part del professional sanitari.

La nova tecnologia, que només actua en una cambra del cor, obre la porta a futurs avenços en els quals es pugui reduir encara més la seva mida i també a implantar diverses càpsules, interconnectades sense fils, en les diferents cavitats cardíaques, segons han revelat els doctors Josep Brugada i Lluís Mont, director mèdic i cap d'arítmies, de l'Hospital Clínic, respectivament.

Prem per veure més contingut per a tu