Malgrat que els models científics apunten que els efectes del canvi climàtic a final de segle poden ser "esgarrifosos", els governs fallen en la seva gestió perquè només pensen a curt termini i els seus interessos impedeixen l'expansió de les energies renovables. Aquesta consideració la fa sir John Houghton, impulsor del Panell Intergovernamental del Canvi Climàtic (IPCC) de les Nacions Unides, un òrgan que va rebre el Premi Nobel de la Pau el 2007, de visita a l'Institut d'Astrofísica de Canàries.

Sir John Houghton, que és professor emèrit de Física de l'Atmosfera de la Universitat d'Oxford i va ser director de l'Agència Meteorològica del Regne Unit, assenyala que encara que la consciència global sobre el canvi climàtic està augmentant, els governs fallen perquè el seu punt de vista és a curt termini, fins a les següents eleccions.

"És pot entendre que la indústria tingui una visió més restrictiva de les coses, però un govern ha de vetllar pels interessos no només de la generació actual sinó de les del futur, i en molts casos no ho estan fent. Aquest és realment el problema", adverteix.

De la seva experiència com a president del comitè de física de l'IPCC durant 15 anys recorda haver assistit a reunions amb membres del govern britànic, industrials i inversors a gran escala, i aquests dos últims sectors "estaven molt disposats a invertir en energies renovables", i que no necessiten diners públics "sinó un marc estable per tenir certa confiança en què la seva inversió serà rendible".