Els Castellers de Santpedor, la darrera colla que ha nascut a les nostres comarques, han escollit mitjançant un concurs obert l'escut que lluiran. El logotip mostra un enxaneta fent l'aleta damunt les espatlles d'un altre casteller, i amb un fons que reprodueix el terme municipal i que juga amb elements de la bandera local.

El van escollir per una àmplia majoria els integrants de la colla entre tres opcions finalistes, que prèviament havien estat seleccionades per un jurat entre una cinquantena de propostes. No obstant això, el jurat es reserva el dret a introduir-hi modificacions, com pot ser per exemple transformar els pantalons curts que porta l'enxaneta en llargs o decidir-ne els colors (la proposta és en blanc i negre). El nom de l'autor de l'escut guanyador, així com el dels altres finalistes, es donarà a conèixer el proper diumenge durant la Run For Life Memorial Andreu Vivó. Els Castellers de Santpedor seran presents en aquest esdeveniment per fer-hi un taller.

D'altra banda, en la mateixa jornada que van triar l'escut els Castellers de Santpedor també van escollir el to de daurat que lluiran a la seva camisa i van donar el seu suport a l'Assemblea Nacional de Catalunya pel dret a decidir.