Ni feromones, ni primavera, ni el que anomenem "química": investigadors mèdics israelians asseguren que l'origen de l'atracció sexual que sentim per una altra persona respon en realitat a una empremta genètica present en tots dos.

A aquesta conclusió han arribat després d'un estudi, que ha publicat la prestigiosa American Journal of Reproductive Immunology. Els autors de la investigació, Tirza Klein i Moshé Israeli, solen analitzar la compatibilitat d'òrgans o de medul·la òssia, a més de realitzar testos de paternitat. I precisament han aprofitat l'àmplia base de dades d'aquestes últimes proves per llançar aquest estudi pioner que suggereix una nova teoria per explicar l'origen de l'atracció humana.

La mostra analitzada està composta per 1.310 parelles d'homes i dones amb edats compreses entre els 18 i 80 anys, la majoria de les quals, 1.002, van ser referides al centre mèdic per ordre judicial a fi de determinar la paternitat d'un progenitor. Un altre grup està integrat per 308 parelles casades amb problemes d'infertilitat, i un tercer, de control, per cònjuges ficticis. L'estadística va demostrar que les parelles que en algun moment van sentir atracció física tenien gens en comú.