La NASA ha convocat la gent de tot el món a fer-se una autofoto i compartir-la a les xarxes socials amb l'etiqueta #GlobalSelfie per crear un mosaic mundial amb motiu de la celebració avui del Dia de la Terra.

"La NASA et convida a tu i la resta de persones del planeta a formar part d'una celebració mundial del Dia de la Terra aquest any amb l'esdeveniment #GlobalSelfie", apel·la l'agència espacial nord-americana a la seva pàgina web.

La NASA recorda que malgrat que els seus científics han localitzat i identificat milers de planetes en l'Univers en anys recents, no hi ha cap planeta que estudiï de tant de prop com estudia el planeta Terra.

"Amb 17 missions d'observació de la Terra orbitant el nostre planeta i diverses més que es llançaran aquest any, la NASA estudia l'atmosfera terrestre, la terra ferma i els oceans en tota la seva complexitat", destaca l'agència espacial nord-americana.

La NASA assenyala que les dades d'aquests satèl·lits, que capten imatges de la Terra cada segon, ajuden els seus investigadors a generar una imatge clara del nostre planeta des del punt de vista científic.

Però en el Dia de la Terra l'agència volia generar una imatge diferent, una col·lecció d'autoretrats, coneguts en anglès com selfies, per crear un mosaic únic de la gent que habita el nostre planeta.

La NASA anima els que hi vulguin participar a fer-se fotos a l'exterior que mostrin muntanyes, parcs, el cel, rius, llacsÉ "Digues-nos on estàs amb un senyal, amb paraules escrites en la sorra, sobre una roca", apunta la NASA en la seva convocatòria.