Un grup d'emprenedors barcelonins ha creat la primera aplicació per a telèfons mòbils (app) que ajuda a desenganxar-se dels telèfons intel·ligents conscienciant el seu usuari del seu nivell real d'addicció a l'smartphone.

L'aplicació, que es diu FaceUp i que serà presentada oficialment dijous, dia 24, neix, segons els seus impulsors, amb la intenció d'"ajudar a combatre el preocupant augment dels mals hàbits derivats de la incorporació dels telèfons intel·ligents a les nostres vides".

Tot i reconèixer que els smart-phones són molt útils en casos d'emergència i permeten un accés directe a serveis a través d'Internet des de qualsevol lloc, també és cert que aquesta tecnologia ha començat a plantejar alguns aspectes negatius causats per un mal ús o per l'addicció.

Alguns ja han batejat com phubbing l'acte de relegar a qui ens acompanya i prestar més atenció a l'smartphone o altres dispositius mòbils. També ha sorgit, com a patologia, l'anomenada nomofòbia, entesa com el pànic a no portar el telèfon a sobre.