La reina d'Anglaterra, Elisabet II, va ser saludada ahir amb les tradicionals salves de canó llançades des de diferents llocs per part de l'Exèrcit britànic en commemoració del 88è aniversari de la monarca.

La sobirana va celebrar "en privat" aquesta data assenyalada al castell de Windsor, als afores de Londres, segons va indicar un portaveu del Palau de Buckingham, la seva residència oficial a la capital britànica.

Com és tradició, la Tropa Reial d'Artillers a Cavall va disparar al migdia 41 canonades des del cèntric Green Park de Londres com a salutació a la reina.

Abans de l'arribada d'aquestes tropes al concorregut parc londinenc, l'aniversari de la monarca quedava marcat, a més a més, per la interpretació d'una orquestra militar que tocava una selecció de temes de celebració en honor a la seva majestat.

Una hora després, l'Honorable Companyia d'Artillers llançava també una altra salva de 62 canonades des de la Torre de Londres.

Elisabet II, nascuda el 21 d'abril del 1926, acostuma a celebrar el seu aniversari dues vegades: en privat el dia del seu aniversari, i després en una cerimònia oficial el juny, caracteritzada per la cèlebre desfilada militar Trooping the color, a prop del palau de Buckingham.

Amb motiu del seu aniversari, diumenge passat es va divulgar, a més, un nou retrat d'Elisabet II, realitzat pel veterà fotògraf britànic David Bailey.

La nova fotografia de la reina, que apareix somrient, va ser feta al Palau de Buckingham -la seva residència oficial-, a Londres, el març passat.