La família Grimaldi es va llançar ahir de nou contra Grace de Mònaco, que el 14 de maig obrirà el Festival de Canes fora de competició, en assegurar que està basada "en referències històriques errònies i literàries dubtoses".

El film, dirigit pel cineasta francès Olivier Dahan i protagonitzat per l'australiana Nicole Kidman, retrata el moment en què Grace Kelly, en plena expansió de la seva carrera cinematogràfica, abandona el cinema per casar-se amb Rainier de Mònaco, el 1956.

També mostra el conflicte intern generat quan el director Alfred Hitchcock li proposa sis anys més tard tornar a Hollywood per participar en la seva nova pel·lícula, Marnie, en la qual finalment no va actuar per la negativa de palau.

"El fantasiós tràiler confirma el caràcter totalment fictici d'aquesta pel·lícula. Això reforça la convicció extreta de la lectura del guió que es tracta d'una producció, una pàgina de la història del Principat, basada en referències històriques errònies i literàries dubtoses", denuncien Albert, Carolina i Estefania, els tres fills de la princesa. El comunicat, enviat pel gabinet d'Albert II de Mònaco, insisteix que aquest llargmetratge "no pot en cap cas ser qualificat de biopic".

Així mateix, recorda que el director i els productors van rebutjar prendre en consideració "les nombroses observacions formulades per palau, que haurien provocat el qüestionament global del guió i dels personatges".

La família monegasca, per tot això, afirma que "no desitja de cap manera estar relacionada amb una pel·lícula que no reflecteix la realitat", i lamenta que la seva història "hagi estat objecte d'una tergiversació amb finalitats purament comercials".