Milers de persones van rebre ahir a l'aeroport de Viena Conchita Wurst, guanyadora dissabte a la nit del festival d'Eurovisió a Copenhagen amb la seva cançó Rise like a Phoenix.

Enmig de crits de "Conchita, Conchita", els fanàtics de la drag queen barbuda van donar una càlida benvinguda a la jove cantant, que va aconseguir el segon títol d'Eurovisió per a Àustria des del 1966.

Conchita Wurst, l'alter ego del cantant Tom Neuwirth, de 26 anys, va guanyar el festival d'Eurovisió davant d'Holanda i Suècia, amb una cançó de l'estil de les pel·lícules de Jamed Bond i amb una actuació marcada per la seva cridanera personalitat i barba.

Conchita Wurst va dedicar el seu triomf als que creuen "en un futur sense discriminació" i va advertir que és també un missatge a alguns polítics, com el president rus Vladimir Putin. "El d'ahir no va ser només un triomf per a mi sinó també per a la gent que creu en un futur que funcioni sense discriminació i basat en la tolerància i el respecte", va dir Wurst a preguntes en una concorreguda roda de premsa després del seu retorn a Viena. "La tolerància no té fronteres. També a Rússia hi ha llocs on sóc molt bé benvinguda", va dir Wurst, que va recordar que la seva actuació va rebre d'aquest país cinc punts, el que demostra que "no tothom en aquest país té les mateixes opinions" sobre l'homosexualitat.