El britànic John Newman, que ha aconseguit escalar als llocs més alts de les llistes de vendes amb el seu àlbum de debut, està disposat a demostrar que té "molt per oferir" i que l'èxit fulgurant de la seva cançó Love me again és només el principi d'una llarga carrera.

Newman compleix avui 24 anys sobre l'escenari del Festival Pedralbes de Barcelona, on oferirà el primer concert a Espanya de la gira que aquest estiu el portarà per tot Europa. Una gira en la qual presentarà en directe Tribute, el seu únic disc en solitari fins avui, amb el qual ha aconseguit situar-se a la Gran Bretanya per davant d'artistes com Paul McCartney o Cher.

"Reconec que l'èxit comercial de la cançó Love me again ha estat molt ràpid, però jo fa molts anys que treballo en el món de la música, component per a d'altres artistes i punxant", afirma el cantant.

En tot cas, el jove compositor sap que hi ha gent que pensa que "potser és un cantant d'un sol èxit", motiu pel qual està disposat a "treballar fort" i demostrar que no és així. "Vull que em reconeguin com un artista durador", afegeix el britànic, que es veu capaç d'obtenir èxits "encara més grans" que els aconseguits fins ara.

Confiança en si mateix no li'n falta, a aquest artista que ha enlluernat amb la seva barreja de pop, soul, electrònica i r&b, fins al punt que alguns l'han definit com la versió masculina d'Adele i Amy Winehouse. "Potser algun dia passarà al revés i li diran a alguna cantant que és la versió femenina de John Newman. Si això passa, em sentiré afalagat", augura.

Newman va aprendre a tocar la guitarra als quinze anys i quan encara era molt jove es va mudar a Londres per dedicar-se a la música.