Segueix-nos a les xarxes socials:

La National Geographic presenta l'Spinosaurus, el gegant perdut del cretaci

Amb unes dimensions de sis metres d'alçada i quinze de llargada, era aproximadament 2,5 metres més gran que el Tyrannosaurus rex

La National Geographic presenta l'Spinosaurus, el gegant perdut del cretaci

L'Spinosaurus aegyptiacus, que s'ha revelat com el primer dinosaure que vivia a la terra i a l'aigua, ocupa la sala central d'una exposició que ha obert la National Geographic, a Washington, i narra l'aventura de l'equip de paleontòlegs que van trobar la seva identitat.

"Spinosaurus: El gegant perdut del cretaci" mostra una reconstrucció de l'esquelet de l'enorme dinosaure que va viure en aquest període i que, amb unes dimensions de 6 metres d'alçada i 15 de llargada, era aproximadament 2,5 metres més gran que el Tyrannosaurus rex , conegut com el rei dels dinosaures.

La National Geographic ha afavorit la investigació encapçalada pels paleontòlegs Nizar Ibrahim i Paul Sereno, de la universitat nord-americana de Chicago, que ha confirmat que l'animal posseïa unes característiques úniques que li permetien desenvolupar-se en la terra i en l'aigua.

L'equip de paleontòlegs, que completen Cristiano Dal Sasso i Simone Maganuco del Museu d'Història Natural de la ciutat italiana de Milà, i Samir Zouhri, de la Universitat Hassan II de Casablanca, al Marroc, va analitzar els fòssils i va crear un nou model digital en 3D.

Entre les característiques que fan diferent a aquest animal hi ha les fosses nasals retràctils, que podia posar damunt del cap per facilitar la respiració quan estava parcialment submergit, segons ha assenyalat Serè durant la presentació.

Prem per veure més contingut per a tu