L'Spinosaurus aegyptiacus, que s'ha revelat com el primer dinosaure que vivia a la terra i a l'aigua, ocupa la sala central d'una exposició que ha obert la National Geographic, a Washington, i narra l'aventura de l'equip de paleontòlegs que van trobar la seva identitat.

"Spinosaurus: El gegant perdut del cretaci" mostra una reconstrucció de l'esquelet de l'enorme dinosaure que va viure en aquest període i que, amb unes dimensions de 6 metres d'alçada i 15 de llargada, era aproximadament 2,5 metres més gran que el Tyrannosaurus rex , conegut com el rei dels dinosaures.

La National Geographic ha afavorit la investigació encapçalada pels paleontòlegs Nizar Ibrahim i Paul Sereno, de la universitat nord-americana de Chicago, que ha confirmat que l'animal posseïa unes característiques úniques que li permetien desenvolupar-se en la terra i en l'aigua.

L'equip de paleontòlegs, que completen Cristiano Dal Sasso i Simone Maganuco del Museu d'Història Natural de la ciutat italiana de Milà, i Samir Zouhri, de la Universitat Hassan II de Casablanca, al Marroc, va analitzar els fòssils i va crear un nou model digital en 3D.

Entre les característiques que fan diferent a aquest animal hi ha les fosses nasals retràctils, que podia posar damunt del cap per facilitar la respiració quan estava parcialment submergit, segons ha assenyalat Serè durant la presentació.