Venècia serà l'escenari del casament de l'actor George Clooney i l'advocada Amal Alamuddin, una cerimònia secreta i hermètica de la qual es van filtrant alguns detalls, encara que cap de confirmat.

Els mitjans italians publiquen en aquests dies diversos detalls d'una de les bodes més esperades, les que unirà al "solter d'or" de Hollywood, de 53 anys, amb l'advocada britànica d'origen libanès de 36 anys, que tindrà lloc previsiblement dilluns que ve després de tres dies de celebracions.

L'Ajuntament de Venècia no ha confirmat el dia de l'enllaç, però la prohibició d'accés des de les dotze del migdia de dilluns a tota una zona adjacent al palau Cavalli, una de les joies del segle XVI que treuen el cap al Gran Canal i que utilitza l'Ajuntament per a les cerimònies civils, fa pensar que aquest serà el lloc i l'horari del casament.

Segons els mitjans, la celebració de la unió havia de començar ja ahir amb l'arribada als hotels dels futurs nuvis i dels convidats. Mentre Alamuddin s'allotja a l'Hotel Aman, l'actor ha de ser al famós Cipriani, tots dos de set estrelles. Per a tots aquells que ja haguessin arribat a la ciutat dels canals es va preparar un sopar a la Sala Or del Cipriani, previst per a 70 o 100 convidats.

Clooney, que va declarar el seu amor a l'advocada i el seu desig de casar-s'hi a Itàlia durant un esdeveniment a la ciutat de Florència, ja es trobava ahir al matí a la mateixa Venècia, mentre que a la futura esposa se la va veure a la no gaire veïna Milà.

Alguns dels que hi assistiran

Entre els prop 160 convidats de tot el món que s'esperen en aquest esdeveninent, la premsa dóna per segur que acudiran a l'enllaç Cate Blanchett, Matt Damon; el cantant d'U2, Bono; Cindy Crawford i Brad Pitt amb Angelina Jolie, però ahir encara ningú no els havia vist arribar, tot i que la ciutat és plena de reporters gràfics.

Els fastos continuaran avui, dissabte, sempre segons els rumors que arriben des de la que va ser la Serenissima República de Venècia, amb un gran sopar al palau Papadoli, on té la seu l'Hotel Aman. Els convidats arribaran escortats per policies municipals, als quals els nuvis pagaran les hores extraordinàries de la seva butxaca, asseguren.

Diumenge serà el dia lliure perquè els convidats gaudeixin de la ciutat, tot i que s'ha organitzat un dinar al luxós i històric Cipriani per als qui ho desitgin.

Segons publicava ahir el diari La Repubblica, durant la celebració de les noces cantaran el tenor italià Andrea Bocelli, amic de Clooney, i la cantant nord-americana Lana Del Rey.

L'única confirmació que s'ha obtingut és que serà l'amic de l'actor i exalcalde de Roma, Walter Veltroni, l'encarregat d'oficiar les noces civils.

També es creu que el marit de Cindy Crawford, Rande Gerber, seria el padrí de noces de Clooney, i Tala, la germana d'Alamuddin, la dama d'honor.

No fotos!

Els mitjans assenyalen que sobretot s'han estudiat recorreguts per evitar que els fotògrafs pu-guin obtenir imatges, ja que s'ha establert una exclusiva acordada amb una revista nord-americana, i George Clooney ha prohibit també als convidats que prenguin imatges, per tal de no espatllar el negoci.

També hi ha misteri sobre qui vestirà Clooney i Alamuddin per al gran dia, encara que es rumoreja que la núvia portarà una creació de Sarah Burton de la firma Alexander McQueen, però hi ha qui diu que la vestirà Stella McCartney, mentre que Clooney sembla que optarà per Giorgio Armani.

En les celebracions de la que serà la segona noces de Clooney, després del seu matrimoni amb l'actriu Talia Balsam (1989-1993), cuinaran el xef Davide Bisetto, que té en el seu poder dues estrelles Michelin, i el xef de l'Aman, Riccardo de Prá.

Però els menús també són top secret, pràcticament com tots els altres aspectes del casament.