Successora de les grans dives italianes del cinema del segle passat com Sophia Loren i Claudia Cardinale i icona per excel·lència de la bellesa mediterrània, l'actriu i model Monica Bellucci celebrarà avui mig segle de vida.

Nascuda el 30 de setembre del 1964 a Città del Castello, a la regió italiana d'Úmbria, Bellucci ha convertit les seves generoses corbes i els seus trets mediterranis en la seva principal arma per conquistar el públic, uns encants que conserva als 50 anys.

Portada d'innombrables revistes i protagonista d'una infinitat de campanyes publicitàries des de final de la dècada dels 80, Bellucci acumula més de 50 pel·lícules a l'esquena i nominacions i guardons internacionals com el premi italià David de Donatello o els premis Cèsar francesos.

Va començar la seva carrera professional com a model per pagar-se els estudis de Dret a la universitat i va aconseguir fama internacional gràcies a publicacions com Elle i Vogue, per passar després al terreny de la interpretació.

Després del seu debut com a actriu el 1990 a la minisèrie de televisió Vita coi figli, Bellucci va fer el salt al món del cinema a través del director italià Franceso Laudadio a La rifa (1991). La seva primera intervenció en una producció internacional va ser a les ordres de Coppola a Dràcula de Bram Stoker, com una de les tres concubines del vampir.

L'any 2000, Belucci es va convertir en la musa de Giuseppe Tornatore en el seu film Malena, on interpretava una jove i atractiva dona que encén el desig d'un imaginatiu adolescent en un petit poble de Sicília.

Bellucci va aconseguir la seva consagració com a actriu i va aconseguir popularitat mundial gràcies a la polèmica cinta Irreversible, en la qual donava vida, al costat del seu exmarit, Vincent Cassel (amb qui ha tingut dues nenes, ara de quatre i deu anys), a una dona violada i venjada després per la seva parella.

Fa uns mesos va rodar Li meraviglie, que va aconseguir el Gran Premi del Jurat del Festival de Cannes el maig passat.