Els advocats d'Isabel Pantoja van decidir ahir interposar "immediatament" un recurs de súplica davant l'Audiència Provincial de Màlaga, que va rebutjar també ahir suspendre l'ingrés a presó de l'artista, condemnada a dos anys per blanqueig de capitals.

Els advocats es basen en el fet que la mateixa resolució "proclama que compleix els requisits" per suspendre el compliment de la pena, per la seva durada i pel fet que no té antecedents penals, no té judicis pendents i no és una criminal. Quan l'Audiència Provincial de Màlaga rebi el recurs, serà el mateix tribunal que li ha denegat la suspensió el que haurà de pronunciar-se de nou, i seria l'última oportunitat d'Isabel Pantoja per eludir el seu ingrés a la presó.

En la resolució judicial, que consta de divuit folis, es destaca que "resulta inqüestionable" la gravetat de la conducta de Pantoja, ja que va permetre el blanqueig dels il·lícits beneficis obtinguts per la seva parella, l'exalcalde de Marbella Julián Muñoz, "en la seva corrompuda i delictiva activitat" al capdavant de l'Ajuntament, "amb les gravíssimes conseqüències econòmiques que va suposar per a la institució".

El tribunal destaca en el seu escrit, al qual ha tingut accés Efe, que "la repercussió social i transcendència d'aquestes activitats a la vida social espanyola és difícil de quantificar" i, per tant, "d'enorme gravetat social".

La sala recorda que Pantoja és una ciutadana coneguda per les seves activitats artístiques i mediàtiques i que la seva relació amb Muñoz, a mitjan 2003, va acaparar portades de molts mitjans de comunicació. Segons els magistrats, ha de prevaler la funció de prevenció "dirigida a intimidar tots els ciutadans que poguessin sentir-se temptats a realitzar conductes com les que han estat objecte d'enjudiciament i condemna".

D'altra banda, l'Audiència ha acceptat el pla de pagament a terminis de la multa d'un milió d'euros a què també va ser condemnada la tonadillera.