Isabel Pantoja, condemnada a dos anys de presó per blanqueig, ha sol·licitat ajornar el seu ingrés a la presó fins al 15 de desembre per poder complir amb els seus concerts a Oviedo, Madrid i dos a Barcelona en cas de no prosperar el recurs de súplica que presentarà a l'Audiència de Màlaga.

La cantant ha al·legat que ja tenen venudes les entrades per a les quatre actuacions. Alhora, els advocats defensors de la tonadillera treballen en el recurs de súplica que presentaran abans de divendres. Aquesta serà l'última oportunitat de l'artista per eludir el seu ingrés a la presó, tot i que podrien arribar al Constitucional. Els advocats basaran el seu recurs en el fet que Pantoja compleix els requisits legals per a la suspensió de l'ingrés i també al·le-guen que la mateixa resolució de l'Audiència de Màlaga "proclama que compleix els requisits".

La sala, abans de pronunciar-se, donarà trasllat del recurs a la Fiscalia Anticorrupció, que, previsiblement, segons fonts consultades jurídiques per Efe, tornarà a rebutjar que se suspengui l'ingrés.

Altres fonts han confirmat que pel fet que Pantoja està intentat eludir el seu empresonament per tots els mitjans no es descarta que si no prospera aquest últim recurs també demani l'indult.

D'altra banda, el Consell de Govern de la Junta d'Andalusia ha acordat avui revocar la concessió de la Medalla d'Andalusia a la Pantoja, que haurà de tornar el guardó concedit l'any 2002.

El govern andalús ha ratificat així la decisió que va adoptar l'abril passat per fer-la efectiva quan la sentència fos ferma, i la revocació inclou la pèrdua dels "drets honorífics" inherents a la concessió de la medalla, segons ha explicat el conseller de la Presidència, Manuel Jiménez Barrios.