La mort de l'actor Robin Williams ha estat declarada oficialment com a "suïcidi" per les autoritats del comtat de Marin (Califòrnia, EUA), on vivia i va ser trobat sense vida el passat 11 d'agost. L'oficina del xèrif del comtat de Marin indicava ahir en un comunicat que Williams, de 63 anys, va morir com a resultat d'"asfíxia per penjament" en el seu domicili a Tiburón, a l'àrea de la badia de San Francisco.

"Els exàmens toxicològics van revelar l'absència d'alcohol o drogues il·lícites. Es van detectar restes de fàrmacs de recepta en concentracions terapèutiques", assenyalava el comunicat. Williams, guanyador d'un Oscar pel film Good Will Hunting (1997), havia estat diagnosticat amb la malaltia de Parkinson i patia una depressió severa, segons va revelar la seva dona, Susan Schneider, poc després de la seva mort. Va ser la darrera persona que el va veure amb vida, just abans d'anar a dormir. Segons el relat policial, l'assistent personal de Williams va trobar el seu cos sense vida en un dels dormitoris del seu domicili.

Pare de tres fills, l'actor que va fer riure a diverses generacions en pel·lícules com Mrs Doubtfire, havia reconegut en diverses ocasions els seus problemes amb l'alcohol i les drogues, que van començar a final dels 70. El 2006 hi va tornar a recaure després una llarga etapa d'abstinència i es va tornar a sotmetre a tractament. A principi de juliol va tornar a fer teràpia.

Williams, nascut a Chicago el 1951, havia combinat des de ben jove un geni irresistible i una verborrea sense igual amb una vida personal plena de debilitats.