La duquessa d'Alba, de 88 anys d'edat i posseïdora de 46 títols nobiliaris i vint vegades gran d'Espanya, es trobava ahir ingressada en un hospital de Sevilla amb pronòstic reservat .

Cayetana Fitz-James Stuart i de Silva va ser hospitalitzada diumenge a la nit amb una gastroenteritis, una pneumònia i una arítmia cardíaca i els metges que l'atenen van informar ahir que estava donant una resposta "positiva" a la medicació.

El primer informe mèdic va indicar que la pacient havia ingressat a la clínica "en situació d'insuficiència respiratòria secundària" associada amb arítmia cardíaca i repercussió hemodinàmica. "La pacient actualment presenta bona resposta a medicació, romanent en situació estable des del punt de vista hemodinàmic i respiratori", va afirmar el comunicat mèdic, tot qualificant el seu pronòstic de "reservat".

El doctor Juan Antonio Márquez Vacarro va explicar als periodistes que la situació "està controlada" però va matisar que amb una edat tan avançada "qualsevol patologia fa que hi hagi més risc". "Igual que té molta edat, té molta naturalesa, i això ens fa ser optimista", va dir Márquez, que va qualificar de bons els ànims de la pacient, de la qual també va comentar que es manté conscient.

Cayetana té sis fills del primer dels seus tres matrimonis. L'últim el va contraure amb Alfonso Díez, un funcionari de l'estat 24 anys més jove que ella. El mateix any, el 2011, va fer donació als seus fills de la seva herència personal i històrica, de la qual és usufructuària fins a la seva mort .