Pantalles flexibles, sensors adherits al cos a manera de pell, parets convertibles en interfícies gegants interactives, realitat augmentada, exosquelets o xips digeribles són algunes de les tendències tecnològiques més prometedores, segons el visionari Nick Bilton.

Aquest tecnòleg i columnista de The New York Times, que és a més a més bloguer, ha donat detalls d'aquesta "intensa" era tecnològica durant una conferència a l'inici de la sisena edició del Fòrum Internacional dels Continguts Digitals (FICOD).

Les previsions per a un futur proper situen el nombre d'usuaris de telèfons mòbils per sobre del de la població mundial, i així mateix resulta imparable l'expansió de sensors, que, units, fan pensar en un paper molt destacat de l'anomenada tecnologia "vestible", és a dir, aquesta que es porta posada, com les ulleres, rellotges i polseres "intel·ligents", ha indicat l'expert.

Així mateix, la realitat augmentada serà clau i no només en mons com els videojocs sinó cada vegada més també en el cinema, per submergir de ple l'espectador en les històries. I també els exosquelets robòtics adaptats al cos contribuiran a fer sentir més intensament el que la gent està veient a les pantalles.

Ha destacat projectes "realment increïbles" com les ulleres interactives de Google, en les quals treballen intensament els desenvolupadors d'aplicacions per dotar-les de més funcionalitats, i que permeten multitud de serveis com accedir a missatges a Internet, a itineraris virtuals o a saber que un habitatge està a la venda en passar per davant la porta.

Segons Bilton, en el futur ni tan sols no es necessitaran ulleres per veure tot això i més, perquè els sensors connectats a Internet estaran incorporats als mateixos vidres de les ulleres convencionals o en altres objectes òptics com lents de contacte.

S'ha referit així mateix a les possibilitats que suposa la nova tecnologia per a la salut, ja que permet el control de tot tipus de paràmetres biològics del qui la porta, però els nous dispositius també incorporaran aquesta revolució tecnològica a l'educació, als mitjans de comunicació i al món audiovisual.

I així mateix, en l'àmbit financer; de fet, Nick Bilton opina que la moneda virtual anomenada bitcoin té totes les paperetes per convertir-se en "una cosa important" dins del món de les transaccions financeres. L'expert vaticina que no té per què ser exactament el bitcoin tal com es coneix ara el que revolucionarà les transaccions econòmiques però sí alguna cosa semblant, i ha explicat que una fórmula financera similar es podria acabar popularitzant entre la població.

Només cal comprovar els grans avenços tecnològics d'aquesta moneda en tan poc temps per vaticinar el seu potencial i les expectatives de generalitzar-se, ha conclòs l'expert.