El 62% dels francesos té una imatge negativa de l'exprimera dama Valérie Trierweiler, que recentment ha promocionat en els mitjans de comunicació britànics el seu llibre Gràcies per aquest moment, a les pàgines del qual revela aspectes íntims de la seva vida amb el president de la República Francesa, François Hollande.

L'enquesta de l'institut demoscòpic YouGouv, que ha estat difosa per la cadena iTélé i el digital HuffingtonPost, mostra que només el 17% dels seus compatriotes té una bona imatge d'ella.

Homes i dones arriben a un consens al voltant de la negativa imatge de l'exprimera dama, que va deixar el Palau de l'Elisi a principi d'any, quan un reportatge fotogràfic publicat el gener passat va destapar un romanç entre Hollande i l'actriu Julie Gayet.

Així, Trierweiler reuneix el 66% d'opinions negatives entre els homes i el 58% entre les dones.

Les xifres de popularitat de Triwerweiler són fins i tot pitjors que les del setembre passat, quan va publicar el polèmic llibre pel qual ha ingressat uns 1,5 milions d'euros (uns 1,8 milions de dòlars), segons els seus editors.

Una possible explicació és que als francesos no els ha agradat que l'exparella del cap de l'Estat en exercici promocioni a l'estranger el seu llibre sobre confidències de palau.

El 64% desaprova que l'exprimera dama hagi concedit entrevistes a les BBC i a The Times en què s'esplaiava sobre la seva relació amb Hollande.

El sondeig també dóna que el 34% dels francesos creu que l'actitud de Trierweiler ha tingut un impacte negatiu sobre la imatge del polític socialista, davant del 60% que considera que la imatge d'Hollande no s'ha ressentit.

No obstant això, i malgrat un lleuger augment de dos punts percentuals respecte al mes passat, la popularitat del president Hollande continua per terra. El mateix sondeig se situa en el 14% les opinions favorables que el president de França recull entre els seus conciutadans.