Una tarda de l'estiu del 1989 l'estudiant de Dret Barack Obama i la jove advocada Michelle Robinson van recórrer Chicago en la seva primera cita, una jornada que recrearà ara la pel·lícula Southside With You, de Richard Tanne. Obama, llavors en el seu primer any a la Universitat de Harvard, va conèixer Michelle al despatx d'advocats Sidley Austin, on ella era la seva tutora.

El 30 de juny van decidir veure's fora de l'oficina en una primera cita de pel·lícula: van visitar el prestigiós Art Institute de Chicago, van menjar al pati, van prendre un gelat en un Baskin Robbins i van anar al cinema a veure la cinta del moment: Do the right thing (Fes el correcte), de Spike Lee.

"La vaig portar a veure la pel·lícula de la qual tothom parlava, dirigida per algú de qui no gaire gent havia sentit parlar, però se suposava que era una història molt bona", va explicar el president aquest estiu a la celebració del 25è aniversari del film.

"Estava intentant mostrar totes les facetes del seu caràcter: estava a l'última, era innovador, culte, i sensible", comentava Michelle Obama al vídeo de la campanya electoral del 2012 en el qual van revelar com va ser la seva primera sortida junts.

La jove parella, que es va casar tres anys després, no podia imaginar llavors que aquesta primera cita, que incloïa el cinema, arribaria un dia a la gran pantalla.

Southside With You es començarà a rodar l'estiu vinent a Chicago i tindrà de protagonista la televisiva Tika Sumpter (Get On Up) en el paper de Michelle.

Encara no s'ha decidit qui interpretarà l'Obama jove ni tampoc circula cap nom de possibles candidats.