El món de la cirurgia estètica ha viscut un període d'adormiment per la crisi, però gràcies a la moda dels autoretrats fotogràfics ha augmentat la demanda de petits retocs facials, segons el president de la Societat Espanyola de Medicina Antienvelliment i Longevitat (Semal), José Serres.

El cirurgià afirma que des de fa uns sis mesos als Estats Units, i uns tres mesos a Espanya, la moda de l'autofoto implantada entre els joves (i no tan joves) està ajudant a ressorgir a poc a poc el món de la cirurgia estètica.

Serres ha reconegut davant els periodistes el naixement d'aquesta nova demanda de clients als quals els ha sorgit la necessitat d'acudir a la cirurgia estètica des de fa pocs mesos a causa d'aquesta moda i la seva reiterada presència gràfica a les xarxes socials.

"Abans et feies fotos de tant en tant, però ara tothom es fa autofotos cada dia, arran d'això la gent no para de veure's defectes, i es planteja -i fins i tot alguns s'obsessionen- corregir aquests petits detalls", assegura Serres, que a la seva clínica cada vegada rep més clients amb aquesta inquietud.

Carmen, una publicista de 30 anys, ha anat a la clínica per sotmetre's a una senzilla intervenció d'augment del gruix del llavi superior, simplement per millorar el seu aspecte físic.

"Ja m'he fet altres retocs, com eliminació de taques, pigues o depilació làser", ha dit, i ha destacat que només es fa aquests petits detalls per mantenir-se i no es planteja una gran cirurgia ara que és jove, "potser més endavant".

El cirurgià José Serres ha indicat que les cirurgies més demanades per aquest públic majoritàriament jove són les facials, com la rinoplàstia, la hipoplàsia del mentó o l'augment del gruix dels llavis.

"No hem notat una pujada de la demanda de les operacions corporals com ara l'augment de mames o la liposucció, però això és perquè a l'hivern només ens exposem facialment en les fotos", ha remarcat Serres, el qual ha precisat que en tractar-se d'una moda recent no sap amb seguretat si aquest nou corrent continuarà a l'estiu, quan es fan més operacions corporals.