Quin és l'origen de l'aigua que fa possible la vida al planeta Terra? Durant molts anys s'ha cregut que procedia d'algun cometa, però la nau espacial Rosetta ha descobert que el vapor d'aigua del cometa que ha assolit és significativament diferent de la que es troba a la Terra. Aquest descobriment alimenta el debat sobre l'origen dels oceans del nostre planeta.

Els mesuraments es van dur a terme el mes següent a l'arribada de la nau espacial al cometa 67P / Churyumov-Gerasimenko, el 6 d'agost. Era un dels primers resultats més esperats de la missió, perquè l'origen de l'aigua de la Terra encara és una qüestió oberta. I el resultat ha estat que l'aigua del cometa té una proporció de deuteri molt diferent de la nostra.

Una de les principals hipòtesis sobre la formació de la Terra és que estava tan calenta quan es va formar, fa 4.600 milions d'anys, que qualsevol contingut d'aigua original s'hauria d'haver evaporat. Però, ara, dos terços de la superfície estan coberts d'aigua, de manera que: d'on ha vingut?