Les persones que alimenten gats del carrer hauran de disposar d'un carnet, segons el pla pilot que promou l'Ajuntament de Tarragona amb l'objectiu de tenir controlades les colònies d'aquests animals. El pla s'ha posat en marxa gràcies a l'acord entre el consistori i l'Associació Grup Adopcions i Acollides d'Animals (GAIA), informa el consistori.

La presència de gats als espais públics urbans és habitual als centres urbans i alimentar-los pot comportar problemes de salut pública si no es fa de forma adequada. La legislació estableix que correspon als municipis la recollida, captura i control d'animals abandonats, perduts o assilvestrats i que aquests poden concertar l'execució d'aquestes prestacions amb associacions de protecció d'animals. Les ordenances municipals de Tarragona prohibeixen alimentar els animals en espais públics, però s'autoritzarà a través d'aquest pla pilot mitjançant un carnet d'alimentador

Aquest carnet habilitarà i obligarà el voluntari a seguir els protocols establerts per l'Associació i l'Ajuntament, i GAIA s'ocuparà d'atorgar-los i coordinar els voluntaris. Les colònies en les quals es permetrà alimentar els animals estan situades a prop del Fòrum Romà, a la zona del Mercat i al nucli històric de la part alta.

L'acord també estableix que GAIA identificarà, esterilitzarà i alimentarà els gats amb pinso sec. L'Ajuntament es compromet a aportar una part del finançament i el suport tècnic i supervisió del projecte. "Aquest és un model sostenible i ètic que ja es desenvolupa amb èxit i bons resultats en ciutats d'Europa", afirmen des de l'entitat animalista.