La Sala Civil del Suprem ha decidit admetre a tràmit una demanda de paternitat presentada contra el rei Joan Carles de Borbó per una dona de nacionalitat belga, Ingrid Sartieau. Els magistrats que integren la Sala Civil entenen que concorren els requisits legals per admetre a tràmit la reclamació, tot i que aquesta decisió no suposa avançar cap resolució sobre el fons de l'assumpte.

La Casa del Rei ha expressat el seu respecte a la "independència" del poder judicial després que el Tribunal Suprem hagi admès a tràmit una de les dues demandes de paternitat presentades contra el rei Joan Carles.

A més de la ciutadana belga Ingrid Sartieau, també va reclamar ser fill del rei el ciutadà espanyol Albert Solà, però en el cas d'aquest home la Sala Civil del Suprem no ha admès a tràmit l'assumpte.

La sala donarà ara trasllat de la seva decisió a les parts, inclòs el rei Joan Carles, el qual ha de decidir si accepta o no la demanda; si és que no, el tribunal decidirà si es practiquen o no les proves d'ADN reclamades per la demandant i les durà a terme en el seu cas; i finalment celebrarà vista pública, en la qual podria estar obligat a comparèixer el mateix rei i de la qual sortirà una resolució.

És pràctica comuna als jutjats, segons l'article 138 de la Llei d'enjudiciament civil, que per respecte a la vida privada de les parts aquest tipus de vistes sigui a porta tancada. El fiscal del Tribunal Suprem es va pronunciar el mes de novembre passat en contra que l'alt tribunal admetés a tràmit cap de les dues demandes, ja que considerava que no estaven d'acord amb el principi de prova que exi-geix la Llei d'enjudiciament civil per a aquests casos.