El fred hivernal d'ahir al matí no va espantar els assistents a la Festa de Sant Sebastià d'Olvan. Els veïns del municipi, tal com diu la tradició, van renovar el vot de poble en honor del sant que fa anys va salvar el poble d'una pesta. En agraïment, els seus veïns organitzen un àpat popular que reparteixen entre els visitants amb l'arròs com a plat principal. Uns 200 quilos d'arròs van ser els protagonistes ahir de la tradicional festa.

L'alcaldessa d'Olvan, Judit Carreras, va agrair la implicació de tots els olvanesos que participen any rere any en l'organització de la festa i la fan possible. "Des dels que han passat per les cases a recollir els diners fins als que n'han donat i els que s'han estat els dies previs preparant l'arròs", va dir instants abans que comencessin a repartir-lo. Per la seva banda, el mossèn Joan Viladot va ser l'encarregat de beneir els aliments i ho va fer agraint a sant Sebastià que ha- gués deixat sortir el sol durant l'estona de l'àpat popular.

Tot i que molts veïns i visitants omplen cassoles i carmanyoles per menjar-se l'arròs a casa i en família, diverses persones van quedar-se a la plaça de Sant Sebastià per compartir l'àpat amb els assistents a les taules instal·lades per a l'ocasió. El fred i les previsions de mal temps van fer que la festa tingués menys gent que en altres edicions, tot i que es va celebrar amb normalitat. Entre els veïns i ajudants a omplir les cassoles, hi havia alguns dels usuaris del centre terapèutic Valldaura, instal·lat al municipi d'Olvan.

Tot i que el dinar popular és un dels actes més concorreguts de la diada, durant la jornada es van celebrar activitats: des de la missa fins a exposicions i la cercavila amb la banda de tambors d'Olvan i els capgrossos. Ahir, el veí Lluís Boixader va presentar el seu nou capgròs, una padrina que acompanyava el Sebastià.