El comandament de la tele és un focus de bacteris i, per això, l'empresa valenciana Bluemarionge Business ha desenvolupat, amb Tecatel, el primer comandament de televisió biodegradable, que un compra en entrar en un hotel o en un hospital i després se l'endú, i el pot reciclar com a planter de llavors.

Amb la filosofia de donar suport a projectes que combinin "innovació i salut", la firma valenciana ha apostat pel llançament d'aquest nou producte, que es presenta aquesta setmana a Fitur, per a empreses del sector sanitari i hoteler, perquè és "higiènic, funcional i econòmic i ecològic", segons una de les sòcies de l'empresa, Alicia Mora. Argumenta que el nou comandament serà "únic" i totalment nou per a cada client, lliure de gèrmens i bacteris, reciclable i biodegradable, i el client se'l pot endur per usar-lo a casa.

Una altra de les sòcies de la firma, Maria Pocoví, explica que la idea va néixer després de constatar que el comandament del televisor, tant d'hotels com d'hospitals, és un "focus de bacteris" i que el seu disseny fa que moltes vegades "sigui complicat de netejar". L'empresària afegeix que, segons un estudi de la Universitat de Houston, els comandaments a distància dels televisors dels hotels són les superfícies més contaminades per bacteris.

Aquest comandament respon a un concepte que, segons els seus responsables, "modificarà la visió que tenen els consumidors a l'hora d'arribar a un hotel o d'ingressar en un hospital".