Un grup d'arqueòlegs grecs ha trobat dos cadàvers abraçats que daten de l'any 3.800 abans de Crist a prop de la cova d'Alepotryda, al sud del Peloponès. Aquesta troballa podria suposar un dels jaciments més antics del món.

Segons el ministeri de Cultura grec, l'anàlisi dels ossos mostra que les restes pertanyen a un home i una dona joves que van ser trobats amb diverses puntes de fletxes.

La prova del carboni 14 va ser la que va determinar la data dels cadàvers, dels quals destaca tant la seva antiguitat com el fet que estiguessin abraçats, una posició poc habitual en restes arqueològiques d'aquesta època.

A la mateixa zona també s'hi van descobrir els ossos de dos nens que datarien d'entre el 4.200 i el 3.800 a. de C. A més a més, es van trobar els cadàvers d'un nen enterrat en un atuell i el d'un embrió.

La cova d'Alepotryda té la grandària de quatre camps de futbol i hauria pogut servir de llar a centenars de persones durant el període del Neolític, podent constituir així un dels poblats prehistòrics més vells d'Europa.